DZIEŃ OTWARTYCH DRZWI Instytutu Ogrodnictwa − Państwowego Instytutu Badawczego Innowacyjne technologie przechowywania i przetwarzania owoców i warzyw
PROGRAM
30 czerwca 2023 r.,
godz. 10.00 - Laboratorium Fizjologii Pozbiorczej Produktów Ogrodniczych budynek Chłodni Doświadczalnej IO-PIB ul. Pomologiczna 13 A, 96-100 Skierniewice, 51°57’40.7”N; 20°09’02.4”E
9:30 – 10:00 Rejestracja uczestników i zapisy na wizytę w grupach zorganizowanych w Laboratorium Fizjologii Pozbiorczej Produktów Ogrodniczych (LFPPO)oraz w Centrum Przetwórstwa Produktów Ogrodniczych (CPPO)
10:00 – 10:10 Powitanie gości − prof. dr hab. Dorota Konopacka, dyrektor IO-PIB
10:10 – 10:20 Informacja o Projekcie LFPPO − dr inż. Krzysztof P. Rutkowski
10:20 – 10:40 Innowacyjne technologie przechowywania owoców − szanse i zagrożenia − dr inż. Krzysztof P. Rutkowski
10:40 – 11:00 Nowoczesne technologie przechowywania warzyw − dr inż. Maria Grzegorzewska
11:00 – 11:20 Zagadnienia techniczne w przechowalnictwie produktów ogrodniczych – dr inż. Zbigniew B. Jóźwiak
11:20 – 11:40 Aktualne wyzwania dla przetwórstwa owoców i warzyw − dr hab. inż. Monika Mieszczakowska - Frąc, prof. IO
11:40 – 12:00 Centrum Przetwórstwa Produktów Ogrodniczych (CPPO) – wsparcie dla nauki oraz małego, średniego i dużego przetwórstwa − inż. Sebastian Siarkowski
12:00 – 12:30 Przerwa kawowa
12:30 – 14:00 Zwiedzanie LFPPO oraz CPPO – konsultacje z pracownikami
Dodaj komentarz
- to dla Ciebie staramy się być najlepsi, a Twoje zdanie bardzo nam w tym pomoże!